Fost Veterinaris - Av. Sant Jeroni, 4 (Local 6) 08105 Sant Fost de Campsentelles / Tel. 93 599 56 15 - Urgències 688 92 45 53 / info@fostveterinaris.com
Fost Veterinaris - Av. Sant Jeroni, 4 (Local 6) 08105 Sant Fost de Campsentelles
Tel. 93 599 56 15 - Urgències 688 92 45 53

Som catfriendly

A Fost Veterinaris sabem la importància que té sentir-te còmode quan portes el teu gat al veterinari, per això a diferència de la majoria de clíniques, les nostres instal·lacions estan pensades perquè el teu gat se senti com a casa.

Aquest nou concepte de pensar en el gat com una espècie a part i no considerar-lo com un gos petit, està fent aparèixer noves clíniques a tota a Europa, on els felins també són un element important a l’hora de dissenyar les instal·lacions i les pràctiques veterinàries de la clínica. Tot aquest nou corrent té com a objectiu principal, fer una clínica més amigable als gats i reduir el seu estrès quan visiten el veterinari, per això s’anomenen clíniques CatFriendly o clíniques amigues dels gats.

L’avantpassat del gat domèstic és el gat salvatge africà, un petit felí amb un estil de vida solitari. Després de més de 9.000 anys de domesticació s’ha aconseguit que la majoria dels gats que avui en dia coneixem mostrin una gran tolerància social vers les persones, així com als altres gats. Tot i així, és ben conegut que aquesta tolerància pot veure’s alterada amb molta facilitat, especialment quan arriba el temut moment d’anar al veterinari.

Portar al nostre gat al veterinari acostuma a ser una experiència desagradable per a tots. Des del primer moment, si no està acostumat a tenir contacte amb el seu transportí, de ben segur que quan vegi aquella caixa infernal farà les mil i una per evitar ser introduït en ella.

Una vegada estem a la clínica, arriba el moment de la sala d’espera. Poden ser pocs minuts, però segurament seran eterns pels pobres gats si han de compartir espai amb gossos que puguin apropar-s’hi, olorar-los i mirar-los mentre ells estan tancats i indefensos.

Si no n’hi havia prou, entrem a la consulta, una sala impregnada de diferents olors, entre elles les de gos. El moment culminant arriba, quan el gat surt de la caixa transportadora per anar a parar a un ambient hostil ple d’estímuls negatius al que s’ha d’afegir el maneig del veterinari, posant-li el termòmetre, punxant-li, etc. Després de tot aquest ensurt, el que més desitja el nostre gat, és tornar a la caixa que l’ha portat fins aquí. «Mira què ràpid entra ara! A casa no volia ni veure-la!» Exclama sorprès habitualment el propietari, quan en realitat, la única cosa que està buscant, és un espai on sentir-se protegit de l’ambient hostil que l’envolta.

Amb tot això no volem dir que el gat no ha d’acudir a la clínica, evidentment és més que necessari portar-lo un mínim d’un cop a l’any per fer-li una revisió completa. Derivat de la pròpia naturalesa felina, un dels principals problemes és que els signes de malaltia són molt subtils. Això succeeix perquè el gat, tot i ser un caçador solitari, també és presa. Els depredadors solitaris malalts són més vulnerables perquè no tenen una manada que els protegeixin, de tal manera que quan estan malalts intenten ocultar al màxim els símptomes, com a mecanisme defensiu natural. Per això, quan mostren signes de malaltia clarament, en realitat estan molt debilitats i és molt probable que pateixin alteracions i danys irreversibles. D’aquí se’n deriva la importància vital de les revisions veterinàries, que ens permeten als professionals detectar els problemes quan encara els podem tractar.

Com fem a Fost Veterinaris més agradable per a tots aquesta situació?

Aquí apareix el concepte de les clíniques Cat Friendly o clíniques amables amb els gats, i aquí apareix Fost Veterinaris, la única clínica a tot el Vallès que posseix el certificat Clínica Catfriendly otorgat per la ISFM (International Society of Feline Medicine) la qual us ofereix el millor tracte diferencial pel vostre gat. Disposem d’una sala d’espera adaptada a les necessitats felines i una consulta exclusiva per a gats amb feromones que els relaxen, a part del coneixement i la utilització de les bones pràctiques de maneig d’aquests animals tan particulars.

A més a més, des de Fost Veterinaris sabem la importància que té la nostra professió a nivell divulgatiu per donar informació útil pel dia a dia de les teves mascotes, i en aquest aspecte en concret, l’èxit s’aconsegueix des de casa mateix. Al nostre blog i a la nostra clínica, aniràs trobant tota la informació necessària per millorar la convivència i la qualitat de vida de tots!

cat firendly