Fost Veterinaris - Av. Sant Jeroni, 4 (Local 6) 08105 Sant Fost de Campsentelles / Tel. 93 599 56 15 - Urgències 688 92 45 53 / info@fostveterinaris.com
Fost Veterinaris - Av. Sant Jeroni, 4 (Local 6) 08105 Sant Fost de Campsentelles
Tel. 93 599 56 15 - Urgències 688 92 45 53

Mal alè a les mascotes? preguntes i respostes

Mal alè a les mascotes? preguntes i respostes

Us imagineu una persona que no es raspalli les dents en anys?

Quant de temps li dediqueu a la salut bucal de la vostra mascota?

La manca d’atenció a l’hora de tenir cura de la boca dels nostres companys pot fer que aquests pateixin una sèrie de problemes que poden arribar a ser molt greus per la seva salut i ocasionar-nos molèsties en la nostra convivència derivades pel seu mal alè.

Fins el 80% de gossos i gats de més de 3 anys d’edat comencen a tenir signes de la denominada malaltia periodontal, la qual es manifesta inicialment com una inflamació de les genives. En cas de no prendre cap mesura de tractament i prevenció, avança inevitablement cap a un acúmul de placa bacteriana que provoca mal alè, pèrdua de peces dentals,dolor, sagnats i infeccions, no només a la boca, sinó que també pot arribar a afectar al nas, ulls, cor, pulmons, ronyons i fetge.

A continuació, us deixem unes ràpides preguntes i respostes per aclarir algunes qüestions que considerem molt importants:

Les mascotes sempre tenen mal alè. Fals!

Una boca que faci mala olor no és normal. Com passa amb les persones, el mal alè a les mascotes és sovint un signe de malaltia dental i necessita tractament per poder protegir la seva salut.

Les mascotes no necessiten higienes orals regulars. Fals!

Tot i fer neteges dentals regulars al teu veterinari, la teva mascota necessita respatllat dental regular per mantenir un bon alè i les seves dents netes i blanques.

La boca de les mascotes es neteja sola. Fals!

És cert que existeixen mecanismes de neteja naturals a la saliva, però això no li mantindrà la boca neta per sempre. La placa dental s’acumula sobre les dents i requereix de productes preventius com barretes enzimàtiques per evitar la seva acumulació i mantenir un alè fresc.

Els gats no necessiten que tinguem cura de la seva boca. Fals!

Els gats i els gossos de raça o mida petita sovint requereixen que tinguem més cura de les seves dents que els gossos de races grans.

L’alè dels gats fa pudor perquè el seu menjar fa molta olor en general. Fals!

L’halitosi als gats també és sinònim d’un problema de salut.

La prevenció és la millor medicina. Veritat!

Pots prevenir el mal alè i la malaltia dental amb cures dentals regulars. La millor manera d’aconseguir-ho és el raspatllat diari, però en la majoria de casos avui en dia és difícil dedicar tot el temps necessari. Per sort, sense oblidar-nos que la millor prevenció és el raspatllar, disposem d’alternatives més pràctiques com l’aplicació de gel i tires enzimàtiques netejadores, pinsos dentals o joguines dissenyades per mastegar.

Recorda que la prevenció és la millor cura i davant del dubte, consulta’ns!