Fost Veterinaris - Av. Sant Jeroni, 4 (Local 6) 08105 Sant Fost de Campsentelles / Tel. 93 599 56 15 - Urgències 688 92 45 53 / info@fostveterinaris.com
Fost Veterinaris - Av. Sant Jeroni, 4 (Local 6) 08105 Sant Fost de Campsentelles
Tel. 93 599 56 15 - Urgències 688 92 45 53

7 punts clau per jugar correctament

7 punts clau per jugar correctament
1. Fer exercici diàriament

Els cadells tenen moltíssima energia, així que cal aportar-lis exercicis, jocs i entreteniment per tal que la gestionin correctament. Un joc molt interessant és “monkey in the middle“.

2. Fer exercicis d’estimulació de l’aprenentatge

Hi ha joguines de goma que són molt resistents i es poden omplir amb premis de menjar. D’aquesta manera el nostre gosset satisfà el seu instint caçador i obté recompensa en forma de menjar mentre juga d’una manera correcta, obtenint així, alhora, un reforç positiu desenvolupant aquest comportament.

3. Juga amb ell

Jugar a llençar-li una pilota de futbol o de tennis farà que gasti energia suficient per tal d’estar més tranquil a casa.

4. Ensenya i comprova l’aprenentatge de les ordres bàsiques

Un gos ben entrenat és més probable que segueixi ordres quan té un comportament incorrecte.

5. Proposa jocs de lideratge

Segueix aquestes regles per mantenir l’ordre jeràrquic:
– Res a la vida és gratuït: demana al teu gos que respongui a una ordre, com per exemple “seu” abans de donar-li allò que vol o necessita (premi de menjar, carícies,…)
– No em diguis el que he de fer: està bé donar-li l’atenció i l’amor que necessita, però si és molt insistent demanant atenció fent empentes, plorant, bordant o recolzant-se sobre nosaltres, allunya les teves mans del gos i no el miris. Si amb això no és suficient per ignorar-lo, allunya’t caminant. Un cop el gos deixi de demanar atenció durant 10 segons, ordena-li que segui i quan ho hagi fet li fas una carícia o qualsevol altra mostra d’atenció.
– No et moguis sense permís: cada vegada que vulguis moure’t d’una banda a una altra de casa, demana al teu gos que segui i que es mantingui durant un o dos segons, abans de donar-li l’ordre “anem”.

6. No seguis al terra amb el teu cadell

Aquesta acció normalment excita molt al gosset, fa que estiguis en una posició vulnerable respecte ell i és molt més difícil de controlar el seu comportament.

7. Promou la socialització

Els cadells han de tenir relacions socials freqüents i positives amb tot tipus d’animals i persones durant els primers 3 o 4 mesos de vida per evitar problemes de comportament per manca de socialització, pors, fòbies i comportaments agressius (mossegar). S’ha de mantenir una exposició continuada a diferents persones (nens, adults i avis) i animals a mida que el gos va creixent i desenvolupant-se ja que és fonamental per mantenir uns hàbits socials correctes.