Fost Veterinaris - Av. Sant Jeroni, 4 (Local 6) 08105 Sant Fost de Campsentelles / Tel. 93 599 56 15 - Urgències 688 92 45 53 / info@fostveterinaris.com
Fost Veterinaris - Av. Sant Jeroni, 4 (Local 6) 08105 Sant Fost de Campsentelles
Tel. 93 599 56 15 - Urgències 688 92 45 53

10 raons per esterilitzar la teva mascota

10 raons per esterilitzar la teva mascota

1. Més de 140,000 gossos i gats són abandonats cada any a Espanya. D’aquests, aproximadament la meitat provenen de la cria de particulars i, en un principi, eren animals desitjats.

2. Allarga la seva esperança de vida mitja i la seva qualitat, tant a nivell físic com psicològic.

3. Disminueix el risc de patir càncer de mama en gosses i gates, especialment si són intervingudes abans del primer zel.

4. Elimina o redueix malalties pròpies del tracte reproductor: infeccions de matriu i pròstata, tumors ovàrics, uterins, perineals i testiculars, i les infeccions de transmissió sexual.

5. Evita cadellades no desitjades. És molt important recordar que avui en dia s’ha demostrat científicament que les gosses no han de reproduir-se com a mínim un cop a la seva vida per evitar que pateixin certes malalties, el que fa que s’evitin és, precisament, l’esterilització

6. Elimina o redueix comportaments no desitjats: marcatge amb orina, agressivitat, aparició de zels, fugides per detectar femelles en zel.

7. És un acte de responsabilitat com a propietari d’un animal de companyia. Com ja hem dit, els nostres peluts guanyen qualitat de vida i, a més, controlem la natalitat i la sobre població de gossos i gats i, en conseqüència, el número d’abandonaments.

8. Es tracta d’una intervenció quirúrgica segura, amb una ràpida recuperació i un postoperatori senzill.

9. No canvia el caràcter de l’animal. El nostre gos o gat continuarà sent el mateix, a excepció d’eliminar els comportaments estrictament dependents de les hormones sexuals (marcatge, zel, munta, comportaments agressius entre mascles…).

10. Suposa un estalvi econòmic a nivell global: evitant malalties i els seus tractaments, evitant cadellades i les seves despeses originades (controls veterinaris de gestació, alimentació, vacunes, identificació…).

Adopta, esterilitza, identifica i estima el teu pelut.

Fost Veterinaris.